Wednesday, January 6, 2010

Banjir dan Kebakaran

Pagi ini, macam biasa saya kena hantar Amalin pergi sekolah. Sekolah Maahad tu kat tengah bandar, so kalau nak elak traffic jam, kita kena la gerak awal-awal sket.. Selalu kalau saya gerak kul 7 pagi, 7.30++ tu dah on the way balik, and boleh tengok orang lain jam on the way masuk bandar. Kiranya leh babai je lah kat diorang kan ngehehe.

So sampai je kat sekolah tu, saya tengok tangki air bocor la pulak. Tangki air sekolah Maahad tu punye la besar gedabak macam nak bagi minum satu KB, tiba2 bocor. So faham2 la habis banjir area tu. Biasa parents anta anak kat luar pagar je, arini semua masuk dalam sebab penuh air kat atas jalan raya depan sekolah tu. (Tak sempat pulak tangkap gambar sebab sibuk2 ngan traffic tadi)

Lepas tu, on the way balik pulak saya tengok asap berkepul2 di udara. Benda pertama terlintas kat dalam kepala otak ni adalah, "Alamak KB Mall terbakar pulak!"

Tapi bila sampai depan KB Mall, tengok2 asap tu jauh lagi kat depan. (Haa yang ni sempat tangkap gambar sebab berenti kat traffic light)



View dari depan KB Mall
(curi2 tangkap gmba masa encik polis pandang sana)


Rupa-rupanya kebakaran tu berlaku dekat dengan Masjid Telipot. Kat kawasan gudang2 tu. Gudang kedai mana pun tak tahu la.. tapi kat depan gudang tu ada kedai Eng Huat Motor. Tadi dah lalu area situ dalam 7.15 pagi, takde ape-ape lagi. So masa kejadian dianggarkan antara 7.15 - 7.30 pagi.

Masa lalu tadi kereta bomba dah sampai, tapi traffic lak kat situ. Api memang tengah marak lagi. Asap pulak tebal gila. Kesian tuan punya gudang tu. Ada keluarga Chinese ni berdiri je kat seberang jalan, muka sedih je. Entah-entah gudang diorang. Takziah ye aunty. Sedih tengok muka aunty tu uhuk2

Oh anyway, hi..saya key. In case tak ingat..Sape suh lama sangat tak update blog hihi







8 comments:

Anonymous said...

Kebakaran dekat simpang Telipot & Kuala Krai.Bukan gudang tapi warehouse cum workshop jentera.Possible arson.3 lori Bomba datang padamkan kebakaran.Sebelah workshop tu ada 2 rumah keluarga Melayu.Syukur tiada kemalangan jiwa.Terima kasih kepada semua yang membantu.

lolita said...

owh ok..tengs for info :)

mustaqiim said...

bosan la tuh...hahahaha!

lolita said...

hahahahaha biaaa~~~

i'M yORkE said...

uiks??..ble tbakar?..bkpe ak tatau?..hahaha

lolita said...

ish3....aritu la 6hb.gano mu leh xtau ni

Adi Asnawi said...

hurm. sile rajin2kan hapdet~

lolita said...

hihi xsempat la...byk komitmen :P