Wednesday, March 16, 2011

Lelaki yang menyampahkan

Ada sejenis lelaki yang saya sangat menyampah dari dulu sampai bila-bila, iaitu lelaki yang suka mintak duit perempuan.

Ulang siaran.

Lelaki yang keje dia asyik mintak duit je. Mintak pinjam la konon-kononnya, tapi haram la nak bayar kan.

Masa jadi junior undergrad kat UTP dulu, ada la beberapa orang macam ni yang saya jumpa. Keje dia ialah buat cerita.

(read: buat la cerita apa2 asalkan si perempuan kesian sampai nak bagi pinjam duit kat dia.)


Antara cerita yang paling gelemer dia reka ialah:

"Topap habis la.. Ada benda urgent nak call mak. Tolong topapkan kejap. Nanti I bayar."

"Kereta habis minyak, Kad ATM pulak rosak. Takleh amek duit.. Nak isi minyak..."

"Kereta rosak!"

"Something sad about his family, in need of money"

dan sebagainya...

Nasib baik la hati aku keras, tak pernah nak percaya cerita2 dia nih. Haram la nak mintak pinjam duit kat I. Tiap2 kali dia mintak, saya cuma bagi alasan je, duit tade, baru bayar tu, baru bayar ni... Pandai2 la bagi alasan, sebab malas nak gaduh2 kan....

You know, normal people would not believe in this kind of rubbish.. Tapi kita tak tahu kan, mungkin ada yang berhati lembut, mudah kesian kat orang. Especially orang yang mulut manis. So saya nak warning kawan2 perempuan saya, tolong jangan percaya cakap2 lelaki macam ni..

Perasan tak, dia akan contact anda apabila dia nak duit je. Orang macam ni tak layak dibuat kawan!

Meh saya bagi satu contoh yang dah lama tak jadi kat saya, tiba2 orang ni muncul kembali mintak duit. Sebab saya dah besar sket, so saya berani la melawan ngeh ngeh ngeh..



ah tak reti nak letak yg besar. so kalau rajin, save dulu pastu zoom puas2 ngahahaha

Saya memang tak berniat langsung nak cover nama dia. Korang tak kenal pun. Sape2 yang kenal, ye dia la tuh!

Nak mintak duit kat aku, pastu sindir sebab dulu aku pakai kancil kan. Sekali tak dapat duit, habis orang Kelantan Terengganu kena maki. WAHAHAHAHAHAH


LOSER gile ~_~





15 comments:

mIsS_syA said...

ape punye org.ade jugak macam tu eh.tak dpt duit nk emo.bank pun tak sng2 bg duit kat org cmtu.pakai sorento pun kalau asik klentong duit org takde makne nye.haha :D

Nor Hanis said...

tau ini olang. mada faka pnye olang. tak boleh lupela siri penipuan dia tu..huhuh~ lenkali suh dia beli insurans. aih...

efaienazack (FINAZ) said...

haha...kelakarnye..wujud lagi rupenye

Faiz Rev said...

ntah ke mane la duit die abes tu...

melabur MLM?

eh silap

sepatutnye 'melebur'

lolita said...

miss_sya: entah ada ke idoknye sorento tuh. huhu

hanis: uit hanis kenal gak ke? haih ramai betul orang dia kelenton:

yang: wujud!ingat dah insaf ke ape ke..dia igt aku extend la tu sbb belagak dah keje.haha ~_~

paiz: kalau dah hidup tak berkat... buat la ape pun, x jadi jugak.

efaienazack (FINAZ) said...

haha..xmen la exten2 kn yang..ckp gini kat dia --> i'm currently doing my master ok..exten2 xmen la..hahaha

lolita said...

huhu malas nk gadoh panjang2..sbb org cemtu dia bukan tak paham.dia tak tau malu je.ngeh ngeh ngeh

bia la dia pk ape :P

Big Bang said...

i hope i can meet him and gives him some lesson for humiliate his own tribe called man..ridiculous..

Nor Hanis said...

key~ aku dengar cerita kamu berdua la. kte kn berjiran kat v3 dolu. siap penah jumpe gak minah rempit mane ntah dia bw tumpang tdo bilik korang 1 ketika dlu tu. huhuh~

lolita said...

@big bang

haha!boleh jugak! :D


@hanis

oopss aku pon lupe dah pasal minah rempit tuh.hebat ar ko igt agi!muahahaha

serigala said...

o mai..
mintak tolong org pastu guna F bomb..
kalau troll org camni mesti best...
bg fagbook dia..meh kita pakat troll..

sepatutnya dia call office mate dia la..mesti ader leh tolong..ni call student..

efaienazack (FINAZ) said...

btol2 yang..ak pon da xingt psl minah rempit tu..siyes byk gile pmpuan dia dok angkut..pehtu, mintak duit kat org len..bw pmpuan pnd, nk cari duit sndiri xreti plak..kesian

lolita said...

encik serigala ni..sket2 nk troll orang..haish bawak2 la betobat :P

yang: itulah..lantak dia lah.malas nk pk dah. mintak2 tade orang lain yang jadi mangsa dia lagi dah

klise said...

lolz gler r laki mintak duit kat pompuan. bapak bacul. owj shyt aku slalu mintak duit ngan mak aku dulu.
btw kalo aku, alang2 mintak gtalk bukan face to face
bole troll.
cakap da transfer pakai cimb pastu photocop sket. cakap 3 hari baru clear. die tunggu tapi tak masuk. rage pastu kite profit lolx

lolita said...

haha tak terpikir pun nak wat cemtu. pk malas nk layan je.lepas chat tu trus block gtok dia. maleh dah nak ingat pernah kenal ngan orang macam tuh ~_~