Thursday, July 30, 2009

H1N1

Yesterday, the campus has made it compulsary to students and staff to wear face mask which were given out free to all. I got one while on my way to the cafe for lunch. So, were wore the green face mask during Welcoming Address by the lecturers for Civil Engineering Program.





At night, we went to the famous Pasar Malam Rabu at Taman Maju, Bandar Seri Iskandar, wearing that face mask. Surprisingly, we got negative responses from the people there.

Situation 1: Somebody purposely sneezed loudly to Aza while she was searching for food. When she got surprised, that stupid somebody just laughed his ass out.

Situation 2: When we were walking in group, certain person called us "H1N1!!!!" and "Ninja!!!"

Situation 3: A stall pakcik was very afraic to receive money from me because he thought he will get infected by H1N1 virus.

Situation 4: A pakcik said to me, "Itu la.. dulu pandang orang tudung labuh, pakai purdah semacam je.. sekarang tengok.. kena pakai.. ini la balasan"

Situation 5: No need to tell, we got strange glances all the time


-_____________-"


Pakcik-pakcik... abang-abang dan kakak-kakak sekalian, kami pakai topeng muka bukan sebab kami ada H1N1 la! Kami pakai untuk mengelak diri sendiri dari terjangkit dari pakcik-pakcik abang-abang kakak-kakak sekalian la, sebab kan UiTM kat sebelah tu dah kena tutup. Bajet diorang tak pergi pasar malam ke minggu lepas? duh~~


PS: Aza kata "Haa.. gelak...gelak... kang terjangkit aku nak tengok sape yang gelak lagi"
Paan kata "Alang2.. baek kita pakai topeng otromen je tadi kan"
Key kata "Ada aku kesah? luls~"



Buruk ke saya pakai pakcik? Abg klise kate comel je wakakaka







11 comments:

hana_shoyru said...

ak rs pasneh die kne deco topeng tu comey2.. br la org nk pkai..
wat la katun2 sket

kekuatan said...

mentaliti typical orang, memang susah nk ubah. mengata orang, tapi diri sendiri yang sebenarnya kene jaga, tak plak dia amik kisah. dah agak dah, dak utp mesti kene pandang serong.

neway, 1st time masuk sini. hi melor! mekdi? ekot~ ekot~

lolita said...

paan: x abes2 ngan otromen dia tuh.wakakaka...ke nak tweety bird lak?:P

kuat: betul3.. xpasal2 je kena kutuk depan2 je.. burp (oopss baru balik mekdi ngahahaha)

mustaqiim said...

ntah pape je pakcik2 tuh...nape x join bersin skali...baru bikin cuak...hak hak hak...

topeng otromen da sold out la...haha...

lolita said...

haha semalam singgah jj jap, pakai face mask. chuak gle org2 lam jj tu wakakaka tauu takuttt

topeng kabuto la pulak ceni :p

kacak said...

oTL=3 melor

oyeah kat blog pon tak lepas kene

lolita said...

............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

are D said...

eyy chomey ape~
pewitt~
hehu~

lolita said...

wakakaka
blushim arr ade abg final sem puji

~Jemi~ said...

comel gak la pakai mask tu...

lolita said...

uuuuuu blushim *^_^*