Wednesday, June 23, 2010

tHe Cacatans SEKARANG!!!

Rajin pulak saya update post arini kan. BOSAN senanye...keje banyak tapi malas nak start.
So...jom kita cakap pasal the Cacatans sekarang.

So tersebutlah kisah 4 orang cacatans dan seorang bosnya..iaitu cik lola lah :D..
Mereka ni dah tamat pengajian degree in Civil Engineering pada Disember 2009 yang lepas, maka semua dah membawa haluan masing2 lah kiranya....

Kita mula dulu dengan mak1, sebab cerita dia menarik sket.


CIK AISYAH HOWT


hot kan? walaupun cacat sikit haha!

Ok cik Aisyah ni sblm grad hari tu dia tanya kitorang camni, "korang, camne ek kalau aku masuk bidang bisnes? sia2 ke aku belajar engineering selama ni?"

paan (macam biasa): entah
aku, aza n kaksya: at least dah ada degree tu... ikut lah nak wat ape2 pun..

Maka cik aisyah pun nekad masuk bidang bisnes (eh silap, menyambung bidang bisnes yang diceburi sejak wat part time keje Coway semasa internship dulu). Tup tap dah jadi Manager dah dia... Haritu pegi Korea sama2 ngan duta derang cik Ifa Raziah gituuu..


cik aisyah semasa diinterview para wartawan

Sekarang ni dia sibuk fly sana sini, dah jadi workaholic pulak dia nih. Tau la hot!! Tak payah risau cari jodoh! :P


NEXT, CIK NISHA

Cik Nisha nih dari intern dulu keje duk main ngan tanah je... Final Year Project pun main tanah lagi. Katanya memang minat dia beremosi dengan tanah nih. So dia pun apply keje dekat company tempat dia intern, iaitu Asian Geos dengan memegang jawatan Geotechnical Engineer. Keje dia kaji tanah kat dasar laut, lepas tu bagi analisis tu dekat syarikat minyak (kalau tak silap).

Tersebutlah kisah, masa dia pergi first offshore dekat Kerteh kot (ke salah? tak ingatlah), dia telah amek sample tanah dasar laut yang cantik dan di mould jadi mug, lepas tu siap2 conteng2 lukis2 tulis2 semua, then kasi hadiah kat tunang dia Encik Syime. Lepas tu saya pun jeles lah kan, oOOooOoOohhh x aci lah! Saya pun nak jugak kasih sayang kaksya! HA HA

Lepas tu saya pakse cik nisha wat kat saya jugak, makanya dia pun bersusah-payah la curi2 amek sample masa gi offshore kat Indonesia baru2 ni, tapi... isk... (sedih nak bagitau)

sample tu... tak lepas dekat kastam Indon. Derang tak kasi sample tu naik flight balik Mesia.. Makanya... hancur berkecailah harapan saya.. takpelah kaksya, dah xde jodoh saya ngan mug tuh nak wat cemane.. but i wonder what did you write for me *wink*


ni la cik nisha...cantik x?


ok gamba besame tunang plak supaya takde sape menaruh perasaan :P


Sekarang beliau tengah sibuk main tangkap2 ikan dan tengok2 ikan lumba2 kat atas kapal di offshore dekat Songkhla. he he he


cik AZA

cik aza ni setia ngan PETRONAS, tak macam cik aisyah ngan cik nisha tuh (haha jangan mare). cik aza dari dulu memang cita2 dia nak keje ngan pet je. tapi satu je masalahnye, cik aza ni suka homesick. sebab tu dia intern dekat rumah je dulu kat Kedah. tiba2 pet panggil dia keje dekat ABF (Asean Bintulu Fertilizer), so mula2 cik aza macam nak emo la kan.. tapi tup tap dia hepi pulak kat sana hihihi ketok kepala kang o//o (ok dah ketuk :D)

Lupe pulak ape nama jawatan aza neh, nanti saya tanya dia balik.

update, aza kata dia keje sebagai contract analyst or sourcing analyst, tapi lepas saya cakap nak letak dalam blog, dia suh letak SOURCING ANALYST. haha!

Lagi satu nak tambah pasal cik aza, dia nih hantu korea. Selalu suruh saya tengok video clip n drama2 korea. jiwang karat nih minah ni. Dalam hati ada taman la katakan muehehe


nah bukti terang lagi bersuluh


gamba membuktikan dalam dan luar hatinya memang bertaman :D


cik paan aka adik


korang jangan... adik kita sekarang ni dah jadi Highway Engineer tau. haritu masa cik aisyah ngan cik nisha duk pass bisnes card kat saya, dia bising2 dia takde lagi. takpe2 sabar, nanti ada lah tuuu... Sekarang ni seronok pulak kumpul bisnes kad kawan2, pasni nak kumpul kad kawen pulak kannn... kan paan? :P (entah2 kad kawen paan sampai dulu sblm kad bisnes dia tuh)

So, cik Paan ni mengikut jejak langkah cik nisha, iaitu kembali bekerja di company tempat intern. Company paan ni namanya AZRB (Ahmad Zaki Resources Berhad), company besar tuh. derang buat pocket C dekat UTP tau. UTP ni tau nak pakai mat saleh je, tetiba AZRB dapat kontrak, so grand lah kan? ngahahaha


gamba pocket c yang dirembat dari blog orang lain


Eh patutnya letak gamba cik paan la kan?wahahahahha kesian.....


bole pecaye ke budak yang tengah main gelungsur ni dah jadi engineer?

haha ok taknak buli dah. bagi gamba matured sket la ek...jap nak godek

...

..


...


...

alamak tadelah gamba paan yang matured! CAMNE NIIIII :p



HAHA ok serius tak buli dah.


Sambung cite, hari tu ada la kejadian saya tersesat kat KL (kalau nak cerita makan satu post jugak nih), makanya terjadilah reunion yang tak disangka2... kami keluar di hari bekerja, tengok muvi, shopping, makan2 dan gossip. tak lupe juga nangis2 oleh cik lola... malunye *^_^*

tapi reunion tak di plan ni kurang seorang cacatan iaitu cik aza kerana beliau nun jauh di bintulu sana.haha takpe bulan depan reunion kat sana pulak ye (sebab cik aisyah pun nak ikut gi miri nanti yayyy~~)


reunion mengejut: semua pakai baju keje. masa ni kitorang sibuk jeleskan cik aza, laju gile upload kat fb haha :D


Sekian berita mutakhir.
But, ummm... Cik Lola lupe nak update pasal diri sendiri. Malas lah pulak. Dah habis mood nak tulis. kthnxbye!


5 comments:

limauais said...

haa..hok diri sdrik xupdate pom.xpe promote diri sdrik skali skale.hehe.

lolita said...

hahahaha lenkali lah. panje dooh doh tu sero :P

hana_shoyru said...

oioio...bkn men sedap cite ko.. hahaha..mmg ckup la sgala perencah bgai..
pssttt ak da dpt bisnes kad.. ko dtg uma ak sok ak kasik..hikhik

mustaqiim said...

pergh, skali dia update...tanak berenti la plak kan...haha... :P

lolita said...

cik paan: haha yayy akhirnya da ada bisnes kad kan adik?

encik mustaqiim: smangat2... senanye ade lagi tapi terbz plak :D