Tuesday, November 16, 2010

Celcom ke Maxis part II




Sebelum ni terfikir pasal Celcom Upax versus Hotlink Youthclub. Sekarang nak fikir pasal broadband pulak.

Minggu lepas saya ikut Aiman ngan Nadia keluar ke KB Mall. Nadia nak cari printer. Saya pula nak pergi buat haircut. Masa tu ada IT Fair kat ruang legar ground floor tu, manakala salon saya kat tingkat paling atas. Masa pusing-pusing tu saya nampak member tengah promote Maxis punye brukband. Kerja part-time sempena cuti sem kot. So saya pun pergi la dengar..

Turns out saya berminat!!! Murah gilerrrr

RM38 sebulan selama 6 bulan, seterusnya RM48/month

Pastu usha Celcom broadband pulak.

RM28/month for 3 months, then RM48/month


Oh same je.. Tapi Maxis nyer limit 1.5Gb while Celcom; 1Gb..Kat sini Maxis dah mendahului. Lepas tu usha lagi..

Maxis punye broadband 3.6Mbs free. Kalau nak yang 7.2Mbs kena bayar RM100 kot. Entah.

Celcom pulak ada kena buat registration RM100.

Heh. So Maxis wins la kot.


Lepas tu balik rumah excited gila pergi cerita kat encik boifren, nak beli broadband.... Lepas tu kena sound.

" Nak buat ape? Kat umah dah ada. Kat UTP dah ada. Bile nye nak pakai?"

" Err.. on the way?", jawab saye. Huhu... Kena marah...



Kesimpulannya, tak jadi beli T____T




.

2 comments:

eman said...

haha =D
dgr kata. bagus2!~

lolita said...

:P
bagus kan? kalau encik boifren x sedar lagi jugak memang nak kena nih >_<