Tuesday, August 3, 2010

Bila Bank Sudah Terdesak

Wow serius gila topik! Hihi mentang2 banyak masa lapang untuk berkhayal dan berangan kann.

OK serius! Apakah tanda2 sesebuah bank itu sudah terdesak?


1. Nak buka akaun bank, kena register pakej insurans juga

2. Kad kredit tiba2 sampai ke rumah tanpa di apply. Pastu kena susah2 pergi cancel kad tersebut di bank. Kalau tak, nanti sampai la surat yuran itu ini tertunggak la blablabla

3. Bayar ansuran kereta bulan2 lebih2 sket, dengan harapan nanti kesempitan duit, boleh la bayar kurang dari sepatutnye, ataupun supaya bayaran pinjaman cepat habis. Tapi bila cek je, tengok2 takde/kurang je 'duit lebih' tu. 'Katanye' tolak duit yuran itu ini dan sebagainya. Walhal sebelum ini bila bayar cukup2 takde pulak kes sedemikian berlaku.

Maka kawan2, itulah tanda2 nya sesetengah bank itu sudah terdesak dan ingin makan duit orang kebanyakan.

Kesimpulannya,

1. Tak payah bukak akaun kat bank yang suruh ambil pakej insurans itu ini.

2. Yang kad kredit ni tak payah layan. Kalau malas pegi cancel pun xpe. Lantak la sampai surat beribu-ribu pun. Meh la saman kalau nak

3. Ansuran kereta, bayar cukup2. Tak payah baik hati sangat menderma ke sana sini.



Sekian terima kasih.



-Laporan berdasarkan pengalaman-


3 comments:

mardhiyyah said...

haa.. yg part suh wat insuran tu ak tau bank mn. maybank rite?? haha.. klw mu ada baca blog ak, ak ada post mail yg ak antar pd maybank centre ngn bank negara. ngn respon diorg skali ak letak. suka2 je nk paksa ak beli insuran. kte da la da ada insuran. huh!!~

klise said...

yang suh wat insurans tu bukan bank yang terdesak, staff bank tu yang terdesak nak komisen tuh. hahaha. jawapan stendet tuk elak kata "da ada" atau "saya student g bang"

lolita said...

man: i know :P

arep: kalo jwb da ada, sebok2 plak derang ty insuran ape la kat mana la ~_~