Tuesday, August 31, 2010

Hepi Merdeka Day


Post yang terlambat hehe...

Selamat Hari Kemerdekaan diucapkan kepada seluruh rakyat Malaysia.... Saya boleh imagine budak2 tengah buat konvoi keliling UTP sambil bawak bendera Malaysia n hon bising2. Seronok intai kat tingkap masa zaman kecik2 dulu. Kat Dataran Ipoh tu agaknye lagi grand dengan orang2 yang nak tayang kereta modified sempena merdeka nih. Kat Lumut agaknye penuh ngan couple je kot? :P

Duk usha2 blog orang lain tadi, semua duk tulis pasal erti merdeka yang sebenar. So saya pun taknak cakap banyak pasal erti kemerdekaan, nak bagitau satu ayat je, "Nenek moyang kita susah payah usahakan kemerdekaan ni, so marilah kita yang berbilang kaum ni bersatu-padu. kekalkan keamanan negara kita ni. Dah2 la dengan isu2 yang tade pape, tapi semua nak dibisingkan atas kepentingan orang2 tertentu. Jom2 kita berpadu buat derk je kat orang2 tersebut ngahahaha"






Gamba sampingan: adik sambut merdeka dengan bershopping aje~



2 comments:

hana_shoyru said...

ank buah ko ke?

lolita said...

aah..anak bongsu kaah.hihihi yang ni la yang aku kena mengasuh tu.siap culik wat balik kelantan :D