Thursday, August 5, 2010

Kelebihan Berbaju Kurung (dan BERTUDUNG)

1. Nampak sopan, ayu dan sebagainye...Orang tengok pun tertawan eceeewaahh

2. Bila buat salah, orang nak marah2 pun x sampai hati.

3. Mintak tolong kat sesiapa pun (terutamanya orang tua2), senang je dapat pertolongan.

4. Baju besar, tak nampak perut besar :D

5. Angin leh masuk lam kain, xde la panas sangat :P

6. Bila pergi office company ape2 untuk buat research, laju je encik2 pengurus uruskan.

7. Pakcik2/abang2 berebut nak belanja makan or minum.

8. Kakak2/macik2 pun tak rasa tercabar dengan attention tu sebab dia pakai lagi howt.

9. Sejuk perut ma dan abah nengok. Orang2 sekeliling pun xde la nak cerita2 anak si polan ni pakai gini2 ape semua








dan yang paling penting, menutup aurat. Tak buat dosa, lagi tambah pahala je :)


-Sebuah Pesanan Khidmat Masyarakat-

5 comments:

mIsS_syA said...

owh..ceni nak pakai baju kurung la hari2..lebey efektif :P

Aiman Mardhiyyah said...

i like dis post =D

lolita said...

miss_sya: pakai2.senang nak wat research.orang pon laju je nak jawab questionnaire :D

eman: me too!! :D

klise said...

i laike

lolita said...

me three!haha