Friday, August 13, 2010

Pakgad yang BAEK


Situasi Satu:

Semalam saya dapat sms dari pekerja pos laju, suh pegi collect parcel kat basement chansellor hall. So lepas tutorial, saya pun dengan nakalnye pegi masuk je ke basement tu ngan kete n parking tepi pintu bilik pos laju tuh bercampur sedikit perasaan cuak sebab terang2 kat luar basement tuh tulis "Student vehicle are not allowed" ke ape ntah.

Sedang menunggu abang pos tu cari parcel saye, tiba2 saya rasa cuak, terus keluar pergi intai kete. Tengok2 pakcik gad sedang nak menyaman saya T_T

"Pakcik!!!Kejap2 pakcik..saya nak amik surat..da dapat dah, tggal nak sign je hihihi :D"

Pakcik tu pun jeling saya, pastu dia cakap, "Nampak je kamu ye?"Pastu dia pun lepaskan saye , siap tunggu kat situ lagi suh saya cepat2 blah. yayy~~ selamattttt!!!!



Situasi Dua:

Saya tiba2 berkeputusan nak balik rumah sambung data collection semalam. So pagi ni saya sibuk la menguruskan dokumen travel notification n setelkan claim untuk data collection yang lepas. Elok2 je ada student postgraduate HOD duk menyembang ngan dia. Saya nih nak kena mintak sign HOD (Head of Department). Jawabnye tunggu je la kat situ dekat sejam.

Dah dapat sign, saya pergi hantar kat setiausaha kepada Director of Postgraduate Office. Pastu alang2 dah kat area tu, saya pun pergila bayar sem lepas punye saman kat Finance dan isi borang sticker kete. Sebab saya kan nak balik 2 minggu, kena la wat sticker siap2, sebab tarikh tutup ialah minggu depan. Tak pasal2 plak balik utp nanti kena saman kat pintu depan sebab pakai sticker taun lepas.

Da setel semua, saya pun pegila ke pakgad punye office dekat sport complex tuh. Masa saya submitt borang tuh, makgad tanya pakgad, "Ada student ni baru anta form, bile ye dia boleh dapat sticker?" (Ikut prosedurnye, boleh je pakgad tuh suh saya amek sticker esok luse ke ape ke)

Pastu masa pakgad tu tengah pikir2, saya pun menyampuk, "Pakcik...boleh tak nak dapat cepat? Saya nak kena pergi data collection 2 minggu nih. Nak pegi dah kejap lagi.. (sambil buat muke)"

"Yelah....disebabkan kamu merayu, pakcik bagi cepat"

WAHAHA seronoknye sayeeee



Alhamdulillah tq Allah kerana mempermudahkan urusanku.



Ps: da kat umah :D~~~~

6 comments:

klise said...

wow luck yang best. amik parcel paling bose. da kene jalan. jalan2 pastu tak der. mmg sakit ati

lolita said...

hihihi tu la..memang bernasib baik lah. laju je setelkan sume benda :D

Jemi said...

ala... kalo pompuan cpt je pakgad tu bagi!!! try kalo laki yg mintak, ade je nak kena dgn pakgad tu.

lolita said...

cube yg laki tu cakap elok2 ngan pakgad..mana tau dapat gak :P

penJelaJahJuJur said...

fuhh agak posgred yang sunggoh berkaliber! membina rappot ngan pagad siap!
(or lam per kite panggil PB)

lolita said...

hahaha well~~
eh ape benda per tu?PB?i noob :(