Wednesday, December 22, 2010

Stranded

Alhamdulillah.. lega..

Saya dah selesai membentangkan paper pertama saya di Malaysian Universities Transportation Research and Conference lebih kurang jam 5 petang semalam. Seronok betul paper saya masuk buku proceeding. Tak puas-puas saya belek-belek page yang ada nama saya tu muhahahahaha

Paling menarik, orang yang saya letak sebaga reference kat literature review ada kat conference tu, jadi one of the panels. Cuak lak nak sebut nama dia huahuahua

Dah la sesi bergambar duduk dekat ngan orang besar2. Laju gile bab2 bergambar.

Yang seronoknya, semalam lepas closing ceremony, saya dijemput oleh Dilla di UNITEN entrance, lepas tu kami pergi pula jemput Bayah di kolejnya. Lepas tu kami makan-makan sambil bersembang tak hengat. Lama jugak la duk bising2 kat kedai tu. Dah la cakap pasal medical stuffs, dalam dialek Kelantan pulak tu.



update: cupcakes percuma dari makcik kat masjid masa solat maghrib. yummie!!! :D


Lepas tu, kami terpaksa membabaikan diri, sebab Cik Dilla ada interview dengan NSF hari ni (all the best girl!). Dilla dan Bayah pun menghantar saya ke Ampang Point sebab Cik Paan akan jemput saya kat situ. Nasib baik dia free, so dia pun janji nak tidur kat hotel tempat saya menginap di Bangi malam tadi.

Lepas Paan dah sampai, Dilla dan Bayah pun cau cin cau, maka saya dan Paan pula bergerak nak balik ke Bangi balik. On the way singgah drive thru mekdi (dah jadi habit plak paan ni nak makan mekdi bila nampak muke aku ~_~). Sampai hotel, trus sembang-sembang bergossip panas yang mengancam sambil Paan main game facebook nye. Kesian dia, dia kata kat umah sewa dia kat Wangsa Maju dia tade internet. Main game kat opis je, tak pun time balik umah parents dia kat Shah Alam. Ish3... kesian...

Tak lama trus tertido sebab i dah tak larat hidung tersumbat n badan panas2 macam nak demam. Bangun awal gila, sebab masjid sebelah hotel je. Azan subuh terus terjaga. Paan la bangun paling awal sebab dia nak kena pergi opis kat Setapak. Dia takut jammed, skali takde pun. Dia sampai opis 7.15am. Gila lah, memang bos sayang. HAHA

Lepas Paan blah, saya dah Kak Mira pun slow2 bersiap. Kak Mira hantar saya ke KTM Serdang, pastu saya naik train ke KL Sentral sorang (wuwuwuw) sebab Kak Mira nak balik direct ke Terengganu. So sekarang ni saya kat KL Sentral, stranded sorang-sorang sebab terlambat 10 minit untuk shuttle train 9.25 pagi (mati2 aku ingat 9.45 grrrrrr). Next train ke Ipoh is 12.55 pm. GLHF la kan T________T

Lepas beli tiket train, tengok-tengok purse saya dah kering. Alahai, camne nak makan ni. Sedih..sedih... Duit dalam akaun pun dah tade. Korek2 purse, saya terjumpa duit brunei dollar yang lebih lepas saya gi jalan-jalan dulu. Apelagi, pergi tuka la! Haritu saya beli 2.35 ringgit, tiba2 rate dia dah naik. So saya dapat jual 2.36 per ringgit. Bes gile tiba2 jadi kaya balik. Terus gi kfc nak breakfast

Dah la wifi kfc selow gile, last2 i guna mircb punye je. Menyesal datang makan kat kepsi GRRRR


ARGHHH Stranded for 3 hours!!!!!


Sekian, nota dari seorang pengembara...


5 comments:

mardhiyyah said...

beshhh ny.. balik nnt kte hang out yeee!!~

lolita said...

no problem!!aku balik new year kot :D

Anonymous said...

duit brunei cantik x?

lolita said...

kaler sama ngan duit kita. design pon lebih kurang.cuma duit dia lagi mahal hehehe

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat